Warorde

Sinds iemand Peter als ChaosMaster introduceerde, neemt hij chaos steeds serieuzer als middel om zaken los te krijgen, ruimte te forceren en in beweging te krijgen (en houden). Inmiddels heeft hij een boek geschreven waarin spelen met chaos en orde een belangrijke rol speelt: Warorde.

‘Warorde’ gaat over dat de volgende stap in de ontwikkeling van mens en organisatie een eeuwenoud principe is: de balans herstellen tussen orde en chaos. Niet méér orde en regels, maar een beetje chaos en meer vertrouwen. De mens neigt immers naar het optimaliseren van het bekende, terwijl vernieuwing vaak in het onbekende schuilt.

In Warorde beschrijft Peter:

  • modellen die je helpen vastzittende constructen los te wrikken;
  • hoe je weerstand bij verandering kan overwinnen;
  • manieren om collectieve creativiteit te ontketenen;
  • hoe jij en je omgeving in de positieve flow van ontwikkeling kunnen blijven.

Warorde inkijken? Dat kan hier!

Warorde bestellen kan hier.

Een boek vol urgentie, perspectief en tips voor creativiteit en innovatie!
Warorde

ChaosMaster?
“Als ik creatieve sessies begeleid of bij een organisatie optreed als sparringpartner, zorg ik soms dat ik de boel ontregel. Ik beschouw dat als één van mijn taken als ChaosMaster. Soms ontregel ik met humor, soms door stelling te nemen of door non-conformisme. Dat is afhankelijk van de situatie, ik studeer het niet in van tevoren.”

Waarom?
“Omdat ontregeling leidt tot nieuwe energie. Veel mensen – en dus organisaties – zitten vast in hun denken. Vaak heeft dat te maken met de rol die ze in hun werkomgeving hebben. Die rol bepaalt hoe hun brein werkt: ‘Ik ben de leider’, ‘Ik ben de rustige analist’, ‘Ik ben de creatieve denker’… Herkenbaar?
Niemand doet dat bewust. Een rol is als een ingesleten patroon. Voor je het weet, is het patroon er. Ingesleten patronen hebben zeker nut. Net als een goed ingelopen motor kunnen processen door ingesleten patronen steeds efficiënter draaien. Maar in een tijd waarin de ene verandering de andere opvolgt, en waarin de mogelijkheden more or less onbegrensd zijn, is denken volgens je ingesleten patroon niet altijd de goede strategie. Het is niet voor niks dat de meest ontwrichtende bedrijven nu het succesvolst zijn in zaken. De ‘disruptors’ zijn juist de partijen die van buiten komen.”

Hoe?
“Ik ben in zo’n sessie op zoek naar nieuwe kansen. Dus creëer ik bewust warorde. Zodat mensen eens een andere afslag nemen in hun denkpatroon. Want als je het proces het proces laat, dan gaan mensen dezelfde paden bewandelen die ze altijd nemen. En dan kom je nergens. Of nee, je komt wel ergens, maar alleen op plekken waar je al een keertje bent geweest.”

 
ChaosMaster op bezoek? Ik vertel je graag meer, bel me gewoon een keer op 06-51332837 (als je durft).