Home » Blog » Trump; het presidentschap als businessmodel

Trump; het presidentschap als businessmodel

The infinite Brand
Het medialandschap is bezaaid met ‘nieuws’ over Trump. Je kan veel over hem zeggen, maar media aandacht genereren kan hij als geen ander. De tijdsgeest voelt hij ook feilloos aan, het leven is een grote soap en fakenews heeft hij praktisch zelf uitgevonden! We vragen ons dagelijks af waar hij heen wil: wat zijn zijn doelen, zijn drijfveren, zijn visie? Ik denk dat het vrij simpel is: Trump benadert het presidentschap als alles in zijn leven, een manier om zichzelf en zijn nabije omgeving te verrijken met macht en dollars.
Het bewijs is empirisch, een greep uit de afgelopen week:
  • Presidents-adviseur Kellyanne Conway maakt ongegeneerd reclame voor de kledinglijn van Dochter Ivanka tijdens een interview met Fox vanuit het Witte Huis.
  • Echtgenote Melania eist 150 mln van de Daily Mail wegens schade aan haar ‘merk’ als First Lady
  • De beloofde muur tussen Donald Trump en zijn zakelijke belangen zal waarschijnlijk langer op zich laten wachten dan die tussen Mexico en de VS.
3132371-trump-quote-never-be-too-greedy
Ondertussen plaatst Trump zoveel mogelijk ‘vriendjes’ op strategisch handige plekken, creëert hij in een noodtempo voor ‘you owe me’s’ in Rusland en zorgt vooral voor nieuwe contracten in de ‘oude economie’ waar hijzelf vandaan komt. De grootste aanjager van de VS; Silicon Valley vindt Donald niet zo belangrijk. Daarnaast sluit hij de grenzen van 7 islamitische landen, maar niet die van Saoudi Arabië en Egypte. Nota bene de landen waarvandaan de meeste aanslagen op de VS zijn gekomen. Waarom? In deze landen heeft het imperium Trump zakelijk belangen.  En Donald? Die ziet zijn merk alleen maar meer waard worden. Na je naam op gebouwen, soaps, steaks, wodka, een nepuniversiteit, boeken, petjes, after shave, kauwgom en weet ik veel wat meer blijft er toch maar een ding over als je niet kan rappen; het presidentschap.
Voor diegenen die denken dat het allemaal wel meevalt, en misschien wel goed uitpakt…. Ik denk het niet. Trump speelt zijn hele leven al een “zero sum game”; de winst voor de een is het verlies van de ander. En Trump is niet van plan om verlies te nemen.