Over Peter

Nieuwsgierig
Het experimenteren met techniek begon tijdens het repareren van kapot speelgoed in de speelgoedwinkel van zijn ouders. De drang om te begrijpen hoe dingen in elkaar zitten is nooit meer weggegaan. Zijn nieuwsgierigheid heeft hem als ondernemer in de wereld van internet en app’s gebracht. Zijn leergierigheid heeft hem er vervolgens toe aangezet verschillende projecten op het snijvalk van technologie, kunst, cultuur en menselijk gedrag (mede-) op te zetten. Deze initiatieven, waaronder Permanent Beta, The Fieldlab, www.watiskenniswerk.nl en Stand-up Stories vormen mede het rijke ecosysteem waaruit hij kennis van zowel technologische- als maatschappelijke innovaties kan putten.

Onderzoekend
Zijn motto voor de technologische mogelijkheden luidt: “Many should benefit, in stead of few that profit.” Hij onderzoekt daarom de organisatorische, economische en culturele impact van de dynamiek van digitalisering en technologische versnelling. 

Ondernemend
De afgelopen jaren is zijn professionele leven gevuld met het geven van lezingen in binnen- en buitenland en door het sparren met ondernemers, CEO’s, bestuurders, nerds en mustfits. Hij is schrijver van columns, zijn eigen ChaosMaster nieuwsbrieven en van het boek Warorde. Peter is gepokt en gemazeld door jarenlang ondernemen en besturen, het initiëren van diverse projecten binnen de dynamiek van technologie en de reactie van de mens daarop.

Duidend
Peter zoekt telkens weer naar de lessen en perspectieven die het leven te bieden heeft en hoe je daar weerbaarheid en tevredenheid uit kan putten. ‘Het lijkt me steeds beter te lukken om tomeloze nieuwsgierigheid naar van alles en nog wat te combineren met tevredenheid over het dagelijkse’, zoals hij zelf zegt.