Over Peter

Ondernemend
De afgelopen jaren is zijn professionele leven gevuld met het geven van keynotes in binnen- en buitenland en door het sparren met ondernemers, CEO’s, bestuurders, nerds en mustfits. Hij is schrijver van columns, zijn eigen ChaosMaster nieuwsbrieven en auteur van het boek Warorde. Peter is gepokt en gemazeld door jarenlang ondernemen en besturen, het initiëren van talloze initiatieven en het onderzoeken van de dynamiek van technologie en de reactie van de mens daarop, 

Onderzoekend
Zijn motto voor de technologische mogelijkheden luidt; “many should benefit, in stead of few that profit”. Hij onderzoekt daarom de organisatorische, economische en culturele impact van de dynamiek van digitalisering en technologische versnelling. Het op de agenda krijgen van het belang van de ethische dilemma’s door de komst van kunstmatige intelligentie, robotisering, autonome systemen en synthetische biologie heeft zijn bijzondere aandacht. 

  

Duidend
Peter zoekt telkens weer naar de lessen en perspectieven die het leven te bieden heeft en hoe je daar weerbaarheid en tevredenheid uit kan putten. ‘Het lijkt me steeds beter te lukken om tomeloze nieuwsgierigheid naar van alles en nog wat te combineren met tevredenheid over het dagelijkse’, zoals hij zelf zegt.