Over Peter

Peter is nieuwsgierig en ondernemend. Na jaren zelf als ondernemer te hebben gewerkt, laat hij graag bestuurders, managers en ondernemers met andere ogen naar de wereld kijken. Inzichten van buitenaf zijn toch vaak de inspiratie tot verbetering en het onderzoeken van het onbekende legt kansen op nieuwe mogelijkheden bloot. In een tijd van snelle (technologische) verandering is het in zijn ogen een onmisbare eigenschap geworden om verbanden te kunnen leggen tussen verschillende werelden.

Onderzoekend
Zijn motto voor de technologische mogelijkheden luidt; “many should benefit, in stead of few that profit”. Hij onderzoekt daarom de organisatorische, economische en culturele impact van de dynamiek van digitalisering en technologische versnelling. 

Ondernemend
De afgelopen jaren is zijn professionele leven gevuld met het geven van keynotes in binnen- en buitenland en door het sparren met ondernemers, CEO’s, bestuurders, nerds en mustfits. Hij is schrijver van columns, zijn eigen ChaosMaster nieuwsbrieven en auteur van het boek Warorde. Peter is gepokt en gemazeld door jarenlang ondernemen en besturen, het initiëren van diverse initiatieven binnen de dynamiek van technologie en de reactie van de mens daarop.

Duidend
Peter zoekt telkens weer naar de lessen en perspectieven die het leven te bieden heeft en hoe je daar weerbaarheid en tevredenheid uit kan putten. ‘Het lijkt me steeds beter te lukken om tomeloze nieuwsgierigheid naar van alles en nog wat te combineren met tevredenheid over het dagelijkse’, zoals hij zelf zegt.