Over Peter

Nieuwsgierig
Het experimenteren met techniek begon tijdens het repareren van kapot speelgoed in de speelgoedwinkel van zijn ouders. Zijn nieuwsgierigheid heeft hem als ondernemer naar de wereld van het internet gebracht. Zijn leergierigheid heeft hem vervolgens tot projecten aangezet op het snijvlak van technologie, kunst, cultuur en menselijk gedrag. Inmiddels beschikt hij over een rijk ecosysteem waaruit hij kennis van zowel technologische als maatschappelijke innovaties kan putten.

Onderzoekend
Zijn motto voor de technologische mogelijkheden luidt: “Many should benefit, instead of few that profit.” Hij onderzoekt daarom de organisatorische, economische en culturele impact van de dynamiek van digitalisering en technologische versnelling.

Ondernemend
Peter is gepokt en gemazeld door jarenlang ondernemen en besturen. De afgelopen jaren is zijn professionele leven gevuld met het geven van lezingen in binnen- en buitenland en door het sparren met ondernemers, CEO’s, bestuurders en ander ondernemend volk.

Duidend
Peter zoekt telkens weer naar de lessen en perspectieven die het leven te bieden heeft en hoe je daar weerbaarheid en tevredenheid uit kunt halen. Hij is schrijver van columns, zijn eigen ChaosMaster-nieuwsbrieven en van het boek Warorde. ‘Het lijkt me steeds beter te lukken om tomeloze nieuwsgierigheid naar van alles en nog wat te combineren met tevredenheid over het dagelijkse’, zoals hij zelf zegt.