Lezingen

Peter Ros verdiept zich in de toekomst van organiseren en ontwikkelen. In zijn lezingen over de impact van technologie op de mens en maatschappij, staat niet de technologie, maar hoe de mens hiermee omgaat centraal.

Werk & organiseren  2021

De Pandemie heeft de manier van werken voor velen radicaal veranderd. Soms productiever, vaak eenzamer. Hoe zorg je voor een gezonde verhouding met technologie, behoud je verbinding én rust in je kop en lijf zodat je kan zeggen dat je echt iets geleerd hebt van deze rare tijd.

Een buitengewoon interactieve sessie die online en hybride ingezet kan worden. Optioneel met podcast opname en nazorg via Clubhouse.

Studio nodig? Geen probleem, alle technische ondersteuning is voorhanden.

Onderwijs & ontwikkeling

Omdat de wereld sneller verandert dan ooit, hebben we nieuwe perspectieven nodig. Tijdens deze lezing introduceert Peter vakken als:

Wie ben ik?
Toekomstkunde
  Leren leren
  Weerbaarheid
  Ontregelen
  Ethiek

Voor iedereen die geprikkeld wil worden over de toekomst van onderwijs en ontwikkeling.

Lezing aanvragen

Special: Tech 360º

Artificiële intelligentie, robotisering, nanotechnologie, biohacking, synthetische biologie en meer. Deze lezingen over de impact van technologie bieden inzicht in de duizelingwekkende wereld van de exponentiële technologische ontwikkelingen. Daarnaast deelt Peter zijn model om technologieën te kwalificeren op urgentie.

Vragen als; ‘Welke technologieën hebben de komende jaren veel impact?’ en ‘Hoe kunnen we daar gebruik van maken?’ komen aan bod. 

Lezing aanvragen

 

Peter laat je op een andere manier naar de wereld kijken. 
“Een aanrader voor elke organisatie die eens out-of-the-box naar de toekomst, het heden en zichzelf wil kijken!” 

Warorde 2021

Teveel regels, strakke structuren en procedures houden de broodnodige wendbaarheid (en weerbaarheid) gevangen. Hoe breek je daar doorheen zonder van alles kapot te maken?
In de Warorde-sessies en -lezingen biedt Peter een andere kijk op de harmonie tussen chaos en orde. Én deelt hij praktische methodieken om ruimte voor ontwikkeling te stimuleren.

Een verhaal over ruimte, creativiteit, innovatiekracht, vertrouwen & lef!

Lezing aanvragen

Humanity & Technology

Technologie verandert niet alleen onze leefomgeving, het verandert ook onze lichamen.
Evolueren we tot een nieuwe soort? Gaan nieuwe inzichten in voeding, DNA en het zelfherstellend vermogen van het lichaam voor een omkeer in de ‘zorg’ zorgen? Leven we niet alleen langer, maar kunnen we ook beter van ‘nut’ zijn in een digitale samenleving?

Een filosofische én praktische benadering van de toekomst van de mens.

Lezing aanvragen

Het productieparadigma

Digitalisering en technologie brengen een overvloed aan mogelijkheden. Daarnaast biedt het internet een ‘gratis’ distributienetwerk. Toch organiseren we vaak vanuit oude paradigma’s.

Vragen die centraal staan tijdens deze sessies: .’Hoe komen we los van systemen die ontworpen zijn in informatieschaarste?’ en: ‘Wat zijn netwerkeffecten en hoe gebruik je deze?” 

Over meer doen in minder tijd, met meer impact.

Hij prikkelt je fantasie en laat je jouw creativiteit (her)ontdekken
“Zijn unieke combinatie van inhoud, energie en humor werkt aanstekelijk!”

Meer referenties