Home » Blog » Hoe we kids creativiteit afleren!

Hoe we kids creativiteit afleren!

In mijn blog Medewerker ?,0 ga ik in op de veranderende behoefte van de generatie Einstein en het in mijn ogen hopeloos verouderde concept van het opleiden van onze kids.

Vanmorgen kwam ik een TED talk tegen van Sir Ken Robinson waarin deze nog een stapje verder gaat. Hij analyseert feilloos (en met veel gevoel voor humor!) dat we allerlei systemen hebben in laten slijten die ervoor zorgen dat kinderen vanaf hun geboorte vaak alleen nog maar aan creativiteit inleveren. En dat het concept van scholen uit een tijd stamt die weinig meer met de huidige te maken heeft.

Weer een inzicht dat bijdraagt aan het urgentiegevoel dat ik al had; het moet en kan anders! Het goede nieuws is wat mij betreft dat er ongelofelijk veel mogelijkheden liggen, we moeten alleen wat meer durven loslaten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *