Home » Blog » Gevoelsservice

Gevoelsservice

Je kent het wel; de term gevoelstemperatuur. Het is 10 graden maar door een lekker zonnetje voelt het als een mooie lente dag. Soms voelt dezelfde temperatuur door een snijdende wind als een gure winterdag.

Met service werkt het net zo, soms sta je in het zonnetje en een andere keer (te vaak) sta je in de kou. “Maar wat heeft gevoel daar dan mee te maken? Ik wil toch gewoon dat mijn probleem wordt opgelost?”. Eigenlijk alles, om het duidelijk te maken het volgende voorbeeld:

Je komt in een kledingwinkel en ziet een leuke trui. Je maat hangt er niet tussen dus je vraagt de verkoper of jouw maat er nog is. Bij “nee” blijf je altijd met de vraag zitten of de trui er werkelijk niet is, of dat deze misschien nog wel ergens in het magazijn of op een pop te vinden is. Had de verkoper gewoon geen zin om voor je te kijken, zeg maar. Bij “ik zal even voor u kijken” en “nee, sorry deze is uitverkocht” is je probleem niet opgelost maar je hebt wel de juiste aandacht gekregen.

Aandacht, dat willen we toch allemaal? Goede service verlenen is helemaal niet zo moeilijk als we ons maar als mens blijven gedragen en niet als procedure. “Welkom in de aandachtseconomie!” zegt Jim Stolze in zijn boek “uitverkocht”, en ik ben het helemaal met hem eens. De beste marketing is service, want goede service creëert tevreden klanten, tevreden klanten zijn ambassadeurs en dit zijn de beste verkopers die je je maar kunt wensen!

Dus; werk aan je gevoelsservice en laat je klant niet in de kou staan dan zal hij je bedrijf een warm hart toedragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *