Home » Blog » Content is King, Context is keizer!

Content is King, Context is keizer!

Content is King?!
Steeds meer bedrijven komen erachter dat het de moeite loont om waardevolle kennis te delen met de rest van de wereld. Wanneer iemand behoefte aan informatie heeft is er in de wereld van Google, Twitter, Youtube, LinkedIn en Slideshare voldoende te vinden.
Het publiceren van Whitepapers, presentaties, video’s met inhoud van het kennisgebied waar jij heer en meester bent, kan ervoor zorgen dat de zoeker jouw waardevolle informatie tegenkomt.

Context is Keizer!
Maar hoe zorg je er nu voor dat men niet alleen deze lekkere snack van je aanneemt maar ook voor het hele diner bij je aanklopt? Hier speelt de context waarin de zoeker de informatie ontdekt een grote rol. Wie is de auteur (mensen doen zaken met mensen)? Waar haalt deze haar/zijn autoriteit vandaan (Social Proof)? Kan ik deze persoon om extra informatie vragen (via twitter bijvoorbeeld)?

Zorg voor de juiste perceptie
Ga ervan uit dat mensen weinig tijd hebben , men graag “bewijs” heeft en men sneller contact zoekt met mensen die ze al een beetje “kennen”.
Een paar tips:

  • zorg dat men meteen ziet waar je het over hebt (omgekeerde pyramide), en wat jouw meerwaarde is
  • bewijs vindt men uiteraard terug in klinkend resultaat maar zeker ook in aanbevelingen
  • wanneer iemand je vaker tegenkomt (in een blog, forum, of publicatie) werkt dat drempel verlagend, zorg wel dat je als mens herkenbaar bent (profiel foto!)
  • publicaties (zoals columns) op sites van branche organisaties geven uiteraard een goede context aan je andere activiteiten
  • wees positief-kritisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *